Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΩΣΙΣ 1970-71


Φωτογραφία της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας "ΕΝΩΣΙΣ", (αγωνιστική περίοδος 1970-71), η ζωή της οποίας κράτησε μόνο 2-3 χρόνια.  
Η "ΕΝΩΣΙΣ" προέκυψε από την συγχώνευση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εθνικού Αλεξ/πολης (που εκείνην την περίοδο αγωνιζόταν στην Β' Εθνική) και της ανενεργής "ΔΟΞΑΣ" (είχε παύσει να αγωνίζεται προ διετίας περίπου την αγων.περίοδο 1968-69).
 Ο τότε υπουργός αθλητισμού της δικτατορίας Κ.Ασλανίδης με νόμο διέλυσε την ποδοσφαιρική ομάδα του Εθνικού ώστε μαζί με τα όποια "απομεινάρια" της "ΔΟΞΑΣ" να προκύψει μιά νέα ομάδα. Η νέα ομάδα συνέχισε να αγωνίζεται στην Β' Εθνική αλλά μετά από 2 χρόνια περίπου αυτοδιαλύθηκε καθώς αποχώρησε η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, που ανήκαν στο δυναμικό του Εθνικού, και ξεκίνησε η ομάδα του Εθνικού πάλι από την Γ' Ερασιτεχνική. Οι λοιποί παίκτες διασκορπίστηκαν σε διάφορες ομάδες ή σταμάτησαν εντελώς να αγωνίζονται.
Κατόπιν, τα μετέπειτα χρόνια (και συγκεκριμένα το 1975), δημιουργήθηκε το "αντίπαλο δέος" της πόλης, η ομάδα του "ΑΛΕΞ". 

Στην φωτό (από πάνω αριστερά):
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓ.-ΠΑΤΣΙΔΗΣ ΒΑΣ.-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣ.-ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ ΔΑΜ.-ΣΙΑΤΡΑΣ ΔΗΜ.-ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΤΑΣΟΣ-ΚΙΝΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ.-ΔΑΜΙΑΝΟΓΛΟΥ ΤΑΚΑΣ- ΜΑΛΓΑΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝ.- ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚ.

κάτω:
 ΚΑΡΥΩΤΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ- ΤΣΙΡΟΥΔΗΣ ΞΕΝΟΦ.- ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΚΩΣ.- ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡ.- ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ- ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΒΑΚΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου