Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Εθνικός. Γιορτάζοντας την νίκη...
H Γραφική Παλιά Αλεξανδρούπολη έχει την τιμή και την χαρά να σας παρουσιάσει ένα σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο (βίντεο) από το 1971. Το συγκεκριμένο βίντεο καταγράφει τους πανηγυρισμούς των παραγόντων, των παικτών αλλά και των οπαδών του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Αλεξ/πόλεως μετά την νίκη τους επί του ΑΛΕΞ με σκορ 2-0.
Η "γιορτή" ξεκινά με πλάνα μέσα από τα ιστορικά γραφεία του συλλόγου (επί της πλατείας Κύπρου) και συνεχίζεται στο κοσμικό κέντρο "τα Αστέρια" (σήμερα ΑΡΓΩ).
Μέσα στο βίντεο διακρίνονται πολλοί αγαπητοί Αλεξ/πολίτες οι οποίοι ανήκαν τότε στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδος (Μ.Παρασκευόπουλος, Κ.Βουκουρεσλής, Π.Κλώθος, Μπομποτάς, Θ.Τσελιγκόπουλος, Ζ.Ζησάκης, Φ.Κεχαγιόγλου, Λ.Δεληρόκας, Κ.Καργούδης, Θ.Σιμσίρης, Μ.Ρεϊζης, Χ.Παπανδρώνου, Μαυρομάτης, Ν. Αυτοσμίδης, Γ.Δήμητσας, Μ.Τερζής, Κ.Μισαηλίδης κ.α. αλλά και αθλητές του Εθνικού όπως Καλούδης, Θωμάς, Λεπτίδης, Τεκτονίδης, Μπουρμάς, Ορφανίδης, Ν.Παπαδόπουλος, Ράγκος κ.α.).
Στα "Αστέρια" διακρίνεται να τραγουδά ο αείμνηστος Παντέλας (Παντελής Χατζηπέτρου) με την ορχήστρα του καταστήματος.
Το βίντεο δεν έχει ήχο και η λήψη πραγματοποιήθηκε την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (26/12) του 1971.
 Την εποχή εκείνη η κόντρα με την έτερη τοπική ομάδα, τον ΑΛΕΞ, ήταν στο απόγειό της και η νίκη της μίας ομάδος επί της άλλης γιορταζόταν με παροιμιώδη τρόπο.

Ευχαριστούμε θερμά τον παλαιό πρόεδρο του Εθνικού κ. Κώστα Βουκουρεσλή (πατέρα του νυν προέδρου Μανώλη) ο οποίος μας εμπιστεύτηκε το παραπάνω βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου