Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

εμπορικά κατστήματα

Το όμορφο νεοκλασσικό κτίριο το οποίο δέσποζε επί της κεντρικής μας Λεωφόρου, στο σημείο απέναντι ακριβώς από τα φανάρια της πλατείας Ελευθερίας (η πλακόστρωτη πλατεία με τα αστικά λεωφορεία-πρώην Τρούμαν). Το κτίριο αυτό, δυστυχώς, κατεδαφίστηκε και στην θέση του κτίστηκε η σημερινή κατασκευή (σήμερα στεγάζεται το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη και ένα φωτογραφείο).
Στην φωτογραφία διακρίνεται καθαρά το μεγάλο εμπορικό κατάστημα της εποχής, έλαια-σάπωνες-αποικιακά, των Αφων Παπουτσάκη και δίπλα η αποθήκη των Αφων Ακριβού.

2 σχόλια:

  1. Το κτήριο ήταν ιδιοκτησίας Παπουτσάκη. Αν θυμάμαι σωστά δεν κατεδαφίστηκε όλο παρά μόνον η πρόσοψη του κτηρίου. Η είσοδος δίπλα στα μαγαζιά υπάρχει ακόμη. Στη δεκαετία του 60 στον επάνω όροφο στεγαζόταν το ΙΚΑ. κι αργότερα ένα φροντιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος ή η φίλη από επάνω, το κτήριο δεν έχει κατεδαφιστεί. Απλά έχει αλλοιωθεί η πρόσοψή του ώστε να ευθυγραμμισθεί με την οικοδομική γραμμή. Πολλά από τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά παραμένουν αναλλοίωτα στο πίσω μέρος του. Η κατασκευή του έγινε στην δεκαετία του '10. Από τα λίγα παλιά κτήρια της Αλεξανδρούπολης που στέκουν ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή