Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Προσκοπισμός

22 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης!
Μια Προσκοπική και Οδηγική εκδήλωση – γιορτή!  Σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν - Πάουελ (22.2.1857).
Την ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί συλλογίζονται για τις αξίες των οργανώσεών τους, αποστέλλουν τις ευχές σε όλους όσους ανήκουν στη μεγάλη αυτή παγκόσμια οικογένεια και πραγματοποιούν εράνους για να βοηθήσουν προσκόπους και οδηγούς σε φτωχές χώρες.


(Πρώτη φωτογραφία)
22 Φεβρουαρίου 1964: Αναμνηστική φωτογραφία των βαθμοφόρων και Προσκόπων της Αλεξανδρούπολης στο Μοτέλ Αστήρ για τον εορτασμό της «Ημέρας Σκέψεως των Προσκόπων». Από αριστερά όρθιοι: Πάτρ.  Ψύλλας, Παναγ. Πατλάκας, Ανδρ. Ρήγας, Χάρης Παπουτσάκης, Κυρ. Κοψίδης, Ντίνος Πασαλής, Κών. Παπαδόπουλος, Βύρ. Σκαύδης, Χρ.  Γεροντόπουλος, Παν. Τσακίρης, Χριστ. Αρσενάκης, Θαν. Κουρουτζίδης, Γιώργ.  Καλτσίδης, Χατζησωτηρίου, Γιάν. Πατρίκιος,  Νίκ. Δοξακόπουλος, Μερκ. Τσίχλης, Θόδ. Ορδουμποζάνης, Κών. Πολίτης και Γιώρ.  Μαρτίνης. Καθήμενοι Κρ. Λυρατζόπουλος, Πολάτογλου, Γεωργ. Κονδύλης, Νικ. Ζαφειρόπουλος (Περιφερειακός Έφορος  Προσκόπων Έβρου), Κούγκουλος, Χρ. Βασιλείου, Καλόθετος και Ρολ. Αποστολόπουλος.

 


(Δεύτερη φωτογραφία)
22 Φεβρουαρίου 1964. Από το δείπνο για την εορτή της Ημέρας Σκέψεως των Προσκόπων στο ξενοδοχείο Μοτέλ Αστήρ. Σε πρώτο πλάνο οι Βαθμοφόροι  Κώστας Πολίτης, Γιώργος Μαρτίνης. Γιάννης Πατρίκιος  και Θόδωρος Ορδουμποζάνης.

(Τρίτη φωτογραφία)
22 Φεβρουαρίου 2011. Από τη συνεστίαση των παλαιών Προσκόπων Αλεξανδρούπολης για τη γιορτή της Ημέρας Σκέψεως των Προσκόπων στο κατασκηνωτικό Κέντρο Μάκρης. Από αριστερά οι Σωτήρης Βουτσάς, Σταύρος Μπαμπάλας, Θόδωρος Ορδουμποζάνης και Μιχάλης Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου