Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

ο Νίκος Αλαβάντας

 Νίκος Αλαβάντας. Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατάγονται από τον Έβρο (Κριός Ορεστιάδος). Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1959. Ο Νίκος τίμησε 32 φορές τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος ως διεθνής παίκτης και σπουδαίος αμυντικός. Από το 1978 έως το 1990 στελέχωνε την ομάδα του ΠΑΟΚ και γεύτηκε τον τίτλο του "πρωταθλητή" καθώς το 1985 η ομάδα του κατέκτησε τον τίτλο. Είχε την χαρά να έχει σπουδαίους συμπαίκτες όπως τον Γ.Κούδα, Κωστίκο κλπ. Κατόπιν μετεγγράφηκε στην ομάδα Σκόντα-Ξάνθη για την ποδοσφαιρική περίοδο 1990-92. Σε ηλικία 33 χρονών αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Σήμερα διατηρεί καφενείο στην παραλία της πόλης μας. Οι αναμνήσεις, όμως, από την ποδοσφαιρική του καριέρα βρίσκονται παντού.                                   (ο Νίκος Αλαβάντας με τον Σάββα Κωφίδη)
(σηκώνοντας το πολύτιμο κύπελο του πρωταθλήματος που κατέκτησε η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ, το 1985)

Ευχόμαστε ολόψυχα να είναι γερός και να μας θυμίζει εκείνες τις όμορφες στιγμές...

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου παικταρά Νικόλα.Το "λιονταράκι" του Π.Α.Ο.Κ. όπως του έβγαλε το παρατσούκλι η εξέδρα για το πάθος με το οποίο αγωνιζόνταν σε συνδυασμό με τα ξανθά μαλλιά,που φάνταζαν σαν την χαίτη του λιονταριού.Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα όταν τον ρώτησαν σε συνέντευξη στο ράδιο ποιος αμυντικός τον δυσκόλεψε περισσότερο απάντησε χωρίς καθυστέρηση: ο Αλαβάντας.Γρήγορος,με δυνατά πόδια αλλά καθαρός αμυντικός! Με τον κουμπάρο του τον Χάρη Μπανιώτη("ο Λευκός Πύργος" της άμυνας του Π.Α.Ο.Κ.) έμειναν χαραγμένοι στην μνήμη πολλών Παοκτσήδων με τις καλύτερες αναμνήσεις.Μελανό σημείο ο τρόπος που τον απομάκρυνε η διοίκηση του Θωμά Βουλινού το 1989 ενώ ήταν τραυματίας.Ακόμα και σήμερα υπάρχει ταμπέλλα με το όνομα του στην Άνω Τούμπα από τις οικοδομικές του επιχειρήσεις.Νικόλα τίμησες τον σύλλογο και ΑΞΙΑ φόρεσες το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή