Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

η Λεωφόρος Δημοκρατίας με τα ΤΙΤΑΝΙΑ Τρείς υπέροχες και σπάνιες φωτογραφίες από το Ξενοδοχείο ΑΛΕΞ και  το σινεμά ΤΙΤΑΝΙΑ μπροστά στην Λεωφόρο Δημοκρατίας (τότε Βασ. Γεωργίου)

Η πρώτη είναι μόλις αποπερατώθηκε το Ξενοδοχείο  γύρω στο 1960 (οι εργασίες ξεκίνησαν το 1958)
Διακρίνονται τα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας (που τότε ανήκαν ακόμα στον Ωνάση, πριν δωρίσει την εταιρεία στο Ελληνικό Δημόσιο), δίπλα τα υποδήματα "Στέλιος" του Μπολιάκη (πατέρα του φωτογράφου Μιχάλη), τα έτοιμα ενδύματα του Γιάννη Ράγκου , το Ξενοδοχείο ΑΛΕΞ , τα ΤΙΤΑΝΙΑ και το καφενείον " Ίλιον".
Άξιο αναφοράς και το βενζινάδικο που υπήρχε πάνω στον κεντρικό δρόμο του Κλεισούρα (και μετέπειτα του Μπρίτσου) με βενζίνη Μαμιδάκη (ανάμεσα στο φωτογραφείο του Παναγιώτου - μετέπειτα Νέον -τώρα Άvenue- και της Στοάς του Εμπορικού Επιμελητηρίου)

 Η δεύτερη φωτό (έγχρωμη πλέον) είναι βγαλμένη τον Αύγουστο του 1966και η τελευταία είναι στις αρχές του ΄70.

Τα γραφεία της Ολυμπιακής δεν υπάρχουν. Στην θέση τους είναι το κατάστημα ρούχων του παλιού Αλεξ/πολίτη Ιωάννη Παπαϊωάννου (εξακολουθεί να υπάρχει η επιχείρηση παραδίπλα). Δίπλα η ανερχόμενη Εθνική Ασφαλιστική και τα άλλα όπως πριν από δέκα χρόνια ( τα υποδήματα του Μπολιάκη- τα ενδύματα του Ράγκου-το Ξενοδοχείο και τα ΤΙΤΑΝΙΑ)

Λεπτομέρειες: η σταδιακή αλλαγή στα μοντέλα των αυτοκινήτων και η σταδιακή εξάλειψη των δέντρων του κεντρικού δρόμου (φαινόμενο που παρατηρείται μέχρι και σήμερα με το κόψιμο των δέντρων για διάφορους αστείους λόγους μικροσυμφερόντων...)


Ευχαριστούμε την Μάγδα για την διάθεση των φωτογραφιών

1 σχόλιο:

  1. Σταυρος Μπαμπάλας28 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:27 μ.μ.

    Στην πρωτη φωτογραφια, πρωτο πλανο οι αντλιες του βενζιναδικου της FINA του Νικολαϊδη, κατω απο το εμπορικο επιμελητηριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή