Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

χορευτικό συγκρότημα στην Γιορτή Κρασιού

Στην γιορτή κρασιού, κάτω από την περίφημη κάβα 2, ο Δημήτρης Βραχιόλογλου (αριστερά) κι ο Χρήστος Τανταλάκης (δεξιά) φωτογραφίζονται με κάποιο εβρίτικο χορευτικό σχήμα στα τέλη του ΄70.
Ο Δημήτρης Βραχιόλογλου δικαίως θεωρείται κάτι σαν τον "Νώε" της εβρίτικης παράδοσης αφού με την "κιβωτό" του διασώζει την λαογραφία της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Τα τελευταία 40 χρόνια έχει αφιερώσει την ζωή του στην καταγραφή-ανάδειξη- συνέχιση της μοισικοχορευτικής λαογραφικής μας παράδοσης. 'Αλλωστε ο Θρακιώτικος χορευτικός σύλλογος είναι ο παλαιότερος χορευτικός σύλλογος της πόλης μας. Ακούραστος καταγραφέας των λαϊκών δρώμενων του Έβρου, αλλά και των ποικίλων μουσικών ακουσμάτων του, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας.
Ευχόμαστε να μεταλαμπαδεύσει αυτήν την αγάπη σε όλα τα παιδιά (αλλά και τους ενήλικες) του Συλλόγου του.

1 σχόλιο:

  1. Στη φωτογραφία βεβαίως στα δεξιά εμφανίζεται ο αείμνηστος Πασχάλης Τανταλάκης. Κάποια από τα μέλη του χορευτικού σχήματος ανήκουν στο οικοτροφείο που τότε διατηρούσε ο Πασχάλης Τανταλάκης. Οι παραδοσιακές στολές του σχήματος ήταν μια ευγενική προσφορά της Κας Χριστοδουλίας Ηλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή