Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΑ - κοπή πίτας 1976

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας το 1976 από τον πλέον δραστήριο (εκείνην την εποχή) Καλλιτεχνικό Όμιλο Αλεξ/πόλεως (ΚΟΑ). Ο ΚΟΑ πραγματοποιούσε δεκάδες εκδηλώσεις κάθε χρόνο εντός της πόλης μας, σε άλλες πόλεις της Ελλάδος αλλά και σε γειτονικές χώρες του εξωτερικού.
Μεταξύ άλλων: ο μαέστρος Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Λασκαρίδης (Δάσκαλος), Στράτος Μακρής, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λάϊος, Βούλα Κουσουτζή, Μαρίκα Μακρή, Ευγενία Παπαϊωάννου, Κική Καργούδη, Βαγγέλης Ντουμπρούδης, Χάρης Κανδυλάκης.


4 σχόλια:

 1. Ο ΚΟΑ δεν ήταν μονο εκεινη την εποχη δραστήριος. Ακομα και σήμερα συνεχίζει τις εκδηλώσεις και τον εθελοντισμό του στην πολη μας αλλα και με εμφανίσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απλώς σήμερα δεν είναι πιο το ίδιο με τότε. Νομίζω δε ότι στο απώγειό του έφτασε τρεις φορές, μία στο φεστιβάλ στο Αργοστόλι, στο Φεστιβάλ στο Παλλάς (Αθήνα) και μία στην Κηφισιά, στην τελευταία αν δεν κάνω λάθος εμφάνιση του Χριστόφορου. Μετά το Χριστόφορο έγιναν αξιόλογες προσπάθειες για την ανασύνταξη αλλά κατά την γνώμη μου το γυαλί είχε ραγίσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλήθεια? Τι σημαίνει δηλαδή το γυαλί έχει ραγίσει? Ο ΚΟΑ συνεχίζει το έργο του αείμνηστου Χριστόφορου Παπαδόπουλου. Όπως ο Χριστόφορος με βοηθούς τον Μανώλη Διαμαντή και την Λαμπρινή Καβάζη δημιούργησαν την παιδική μαντολινάτα - ένα φυτώριο μικρών μουσικών έτσι και τώρα με τον ίδιο ζήλο δημιουργήθηκε εδώ και 4 χρόνια παιδική χορωδία με 65 περίπου παιδάκια συνεχιστές του έργου του.
  Λυπάμαι πολύ αγαπητέ φίλε αλλά δεν παρακολουθείς τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και ειδικά τη συμμετοχή του ΚΟΑ σ' αυτά.
  Οι εποχές αλλάζουν. Έτσι και ο ΚΟΑ εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις του με ομιλίες ιστορικού περιεχομένου για τη Θράκη, τη Μακεδονία και ιατρικού περιεχομένου με γνωστούς αξιόλογους επιστήμονες, πάντοτε πλαισιώνοντας τες μουσικά.
  Δημιουργεί φεστιβάλ χορωδιών κάνοντας γνωστή την πόλη μας σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εύχομαι τα καλύτερα, πάντοτε επωνύμως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή