Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

η πόλη μας γιορτάζει

 Χρόνια πολλά σε όλους. 
Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή φώτιση σε όλον τον κόσμο.
Η πόλη μας, ως γνωστόν, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την θάλασσα.
Μιά παραθαλάσσια πόλη, η οποία μάλιστα έχει ως σήμα κατατεθέν τον Φάρο, δεν θα μπορούσε να έχει για Πολιούχο της άλλον από τον κατ' εξοχήν Άγιο των ναυτικών, τον Άγιο Νικόλαο.
Σας παραθέτουμε ένα μικρό φωτορεπορτάζ από τον Ιερό Ναό (Μητρόπολη) η οποίος είναι αφιερωμένος στην μνήμη του.Κτισμένος πάνω στην κορυφή ενός μικρού λόφου ο Ι.Ναός πρωτολειτούργησε το 1901 (αν και προϋπήρχε στην συγκεκριμένη θέση μικρός ναός). Παλαιότερα ήταν εμφανής από όλες τις πλευρές της πόλεως. Σήμερα από λίγα σημεία είναι ορατός ο Ναός καθώς οι τεράστιες πολυκατοικίες κυριολεκτικά τον "πνίγουν".


 Περίτεχνα διακοσμημένος ο Ναός αποπνέει θαυμασμό. Η Βυζαντινή τεχνοτροπία σε όλο της το μεγαλείο.

Όπως συνηθίζεται, εδώ και δεκαετίες, ανήμερα του Αγίου Νικολάου μας επισκέπτεται και κάποιο πολεμικό πλοίο το οποίο παραμένει όλην την ημέρα ανοικτό προκειμένου να υποδεχθεί και να ξεναγήσει τον κόσμο στο εσωτερικό του. Άλλωστε ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης του πολεμικού μας ναυτικού (αλλά και όλου του εμπορικού μας στόλου).
Για φέτος στην πόλη μας ελλιμενίστηκε η Κανονιοφόρος "Πολεμιστής"  (οι μικροί επισκέπτες της φωτογραφίας ποζάρουν στην κλίμακα του πλοίου).

Και του χρόνου να είμαστε γεροί να εορτάσουμε αυτήν την ημέρα. Χρόνια πολλά σε όλους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου