Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

παρέα κυνηγών

Μόλις έχει βγεί η χώρα από τον αιματηρό Β' Παγκόσμιο πόλεμο (και τον ακόμα πιό αιματηρό εμφύλιο) και οι Έλληνες πολίτες αρχίζουν σιγά-σιγά να επιστρέφουν στις παλιές τους ασχολίες. Το κυνήγι ανέκαθεν αποτελούσε μιά από τις πιό δημοφιλείς ασχολίες των κατοίκων της περιοχής μας. Μόλις τα βουνά και τα δάση "ησύχασαν" από τις αιματηρές αδελφοκτόνες συγκρούσεις, μεταξύ των ανταρτών και του στρατού, τότε οι κυνηγοί ξαναγύρισαν πίσω στα παλιά τους λημέρια. 
Εδώ η παρέα των Αλεξ/πολιτών φωτογραφίζεται, κάπου στο 1950, με το σκοτωμένο αγριογούρουνο. Το αγριογούρουνο ήταν θήραμα που κατείχε (και κατέχει ακόμα) περίοπτη θέση ανάμεσα στα πολλά θηράματα που υπήρχαν κάποτε στον Έβρο.
Από αριστερά: - ; - Άγγελος Ποιμενίδης (ο γνωστός μεγάλος Διδάσκαλος της πόλης μας)- Χρήστος Παπαδόπουλος (Υπάλληλος ΥΕΒ)- Καραμπουγιούκας Παναγιώτης (ο όρθιος, τσαγκάρης)- ; - Βογιατζής Κυριάκος (ιδιοκτήτης του τότε μονοπωλίου άλατος-αλατέμπορας)- Τσιακίρης Βαγγέλης (πρακτικός μηχανικός στον μύλο Μασούρα).
Στην φωτογραφία παρατηρούμε πως πέρα από τα δίκαννα δύο εκ των κυνηγών έχουν πολεμικά όπλα. Ο τελευταίος, μάλιστα, φοράει την χαρακτηριστική στρατιωτική στολή εκείνης της περιόδου. Επίσης ο μεσαίος κρατάει στα χέρια του μιά κινηματογραφική μηχανή, πράγμα σπάνιο για εκείνην την εποχή.

Η φωτογραφία είναι ρετουσαρισμένη (χρωματισμένη).


Ευχαριστούμε τον κ.Απόστολο Παπαδόπουλο ο οποίος μας εμπιστεύτηκε και μας παρέδωσε την φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου