Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

προσκοπισμός και αθλητισμός

Την δεκαετία του 1950 ο Προσκοπισμός είχε μεγάλη ανάπτυξη στη πόλη. Οι περισσότεροι νέοι της πόλης είχαν ενταχθείς τις Προσκοπικές και Ναυτοπροσκοπικές ομάδες της πόλης. Τα αντικείμενα απασχόλησης των Προσκόπων ήταν πολλά. Μεταξύ αυτών και ο αθλητισμός (Καλαθοσφαίριση – Σκοποβολή – Ιστιοπλοΐα – Κωπηλασία). Στα μέσα της δεκαετίας του  1950, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Παναγιώτη Κλώθου δημιουργήθηκε Προσκοπική ομάδα Μπάσκετ με δικό τους γήπεδο στον ελεύθερο χώρο γύρω από το Πασαλίκι, όπου ήταν  εγκατεστημένες και οι Προσκοπικές λέσχες. Η ομάδα αυτή κατόρθωσε το 1958 να πάρει και το Πρωτάθλημα Πόλης που είχε προκηρύξει η Επιθεώρηση Σωματικής Αγωγής. Μέλη εκείνης της πρωτοπόρου για το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης στη πόλη μας ομάδας ήταν και πολλά επίλεκτα αργότερα μέλη της κοινωνίας μας.

1η Φωτογραφία

Η Προσκοπική ομάδα καλαθοσφαίρισης του 1956  με τους Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Κλώθο και Γιώργο Μηνόπουλο (όρθιοι) και Δήμο Διαμαντή, Κώστα Παπουτσέλη και Κώστα Διαμαντή (κάτω).

2η φωτογραφία

Η Πρωταθλήτρια Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του τοπικού Πρωταθλήματος 1958-1959  Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης, αποτελούμενη από τους (από πάνω προς τα κάτω) Γιώργο Μηνόπουλο, Κώστα Διαμαντή, Δήμο Διαμαντή, Σταύρο Παλακίδη, Παναγιώτη Κλώθο, Δημήτρη Παπαδόπουλο και Μαυρή Καπάνταη, με το κύπελο στη μέση. Να σημειώσουμε ότι μέλη της  αυτής της Ν/Προσκοπικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης υπήρξαν και οι Κώστας Παπουτσέλης, Κώστας Καρτάλης, Θόδωρος Γεωργίου (Κόπανος), Δημήτρης Καρπούζης και πολλοί άλλοι.

3η φωτογραφία

Το δίπλωμα της Πρωταθλήτριας του τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 1958 για την ομάδα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης.
πηγή: www.ordteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου