Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

το ελαιόλαδο της Μάκρης

 Αν για κάποιο προϊόν χαρακτηρίζεται η περιοχή μας, αυτό είναι το ελαιόλαδό της. Η ντόπια ποικιλία "Μάκρης" είναι αναγνωρισμένη ως ποικιλία και μάλιστα έχει αποσπάσει και πολλά βραβεία γεύσεως. Ο παραδοσιακός ελαιώνας της Μάκρης είναι κυριολεκτικά ένα "ζωντανό" μνημείο καθώς τα περισσότερα από τα ελαιόδεντρά του αριθμούν πολλούς αιώνες στην ηλικία. Από τους βυζαντινούς χρόνους κρατούν ( πιθανότατα και πολύ παλαιότερα).
Σας παρουσιάζουμε ένα φωτορεπορτάζ από την όλην διαδικασία:
 Όταν ξεκινά το "τάϊσμα"
 Οι ελιές πλένονται και ξεχωρίζουν από τα φύλλα


 Ο πολτός που θα μας δώσει το λάδι

 Το ελαιοτριβείο "Αλέξανδρος"
Ελαιόλαδο. Το "ιερό" υγρό. Από τις πιό θρεπτικές και υγιεινές τροφές.


Ο κυρ Νίκος αποτελεί για χρόνια την ψυχή του ελαιοτριβείου "Κύκλωπας"





Άντε και του χρόνου με καλύτερες παραγωγές.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου