Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ο μπαρμπά Αλέκος κι ο γάϊδαρος...

Βρισκόμαστε κοντά στο 1960. Ο μπαρμπά Αλέκος ο Μπατίρης , από τις πλέον κλασσικές Αλεξ/πολίτικες φυσιογνωμίες (για τον οποίο τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε ειδικό αφιέρωμα καθώς μας έφερε πολλές φωτογραφίες) μας αφηγείται ακόμα μιά ιστορία.
Το λοιπόν, ο μπαρμπά Αλέκος, είχε έναν γάϊδαρο ο οποίος πιά είχε γεράσει για τα καλά και ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος. Δεν ήθελε να τον παρατήσει κάπου για να ψοφήσει ή να τον σκοτώσει (τότε παρατούσαν τα γέρικα ζώα ή τα σκότωναν) οπότε ένας φίλος του έριξε την ιδέα να τον πουλήσουν φθηνά και να πάνε μετά σε κάποιο ταβερνάκι για να κεραστούν από τα "κέρδη". Ο μπαρμπά Αλέκος δεν πίστεψε πως θα μπορούσε να πουλήσει τον γάϊδαρο , έστω και φθηνά, αφού ο υποψήφιος αγοραστής θα έβλεπε πως ο γάϊδαρος δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Παρόλαυτά τον έδωσε στον φίλο του αφού αυτός του υποσχέθηκε πως θα τον πουλήσει. Πάει, λοιπόν, ο φίλος του στον μαχαλά στην Άβαντος και ρωτώντας βρίσκει έναν μουσουλμάνο που ήθελε έναν γάϊδαρο. Κλείνουν ραντεβού για να δεί το ζώο και λίγο πριν παρουσιαστεί ο υποψήφιος αγοραστής , ο φίλος του μπαρμπά Αλέκου, βάζει νέφτι στον πισινό του γαϊδάρου πράγμα που έκανε τον γάϊδαρο να "ζωηρέψει" και να αρχίσει να κλωτσά και να τρέχει. Το είδε αυτό ο μουσουλμάνος και τον πήρε μετά χαράς αφού ήταν τόσο ζωντανός. Μετά από 2-3 μέρες, όμως, όπως αναμενόταν ψόφησε ο φουκαράς ο γάϊδαρος και πάει ο μουσουλμάνος στον πωλητή και ακολουθεί κάπως έτσι η συζήτηση:
-ά μπρε πάει το γκάνταρο. Ψόφησε
-γιατί ρε; τί του έκανες;
-τίποτα, τίποτα μπρε ντεν έκανα
-τί τον τάϊσες βρε;
-κριτάρι του έντωσα
-ε, γιαυτό ρε αγά. Το κριθάρι τον πείραζε. Δεν το έτρωγε ήταν αλλεργικός

και έτσι ο φίλος έκανε αυτήν την "κομπίνα" και κέρασε εκείνην την ημέρα όλην την παρέα στην υγειά του κακομοίρη του γαϊδάρου και του εξαπατημένου αγοραστή

Στην φωτό είναι ο μπαρμπα Αλέκος μαζί με τον περίφημο γάϊδαρό του....
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου