Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

αντίο κ.Νίκο

Προχθές απεβίωσε ένας παλιός αγαπητός Αλεξ/πολίτης, ο Νίκος Αυτοσμίδης (πολλές φορές τον συναντήσαμε στο μπλογκ μέσα από φωτογραφίες). Αγωνιστής μέχρι τέλους έδωσε πολύμηνη άνιση μάχη με την επάρατο. Παλιός σπουδαίος αθλητής της πόλης μας, αργότερα κριτής τους στίβου, αφέτης (κατά την εκκίνηση) και για χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού.
Η οικογένεια Αυτοσμίδη είχε παλιά την ταβέρνα "Λαβύρινθος" (απέναντι από το ξενοδοχείο "Μητρόπολις"). Ο Νίκος Αυτοσμίδης ήταν ο πρώτος έφηβος στην Ελλάδα που "έσπασε" το όριο των 11 δευτερολέπτων στα 100 μέτρα, το 1953.
Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.( το παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί, μαζί με τον σχολιασμό, προέρχεται από τον Θ.Ορδουμποζάνη www.ordteo.gr)
Στη μνήμη του αποβιώσαντος στις 12.10.2011 Παλιού Πρωταθλητού Στίβου του ΕΘΝΙΚΟΥ Αλεξανδρούπολής Νίκου Αυτοσμίδη. Να είναι ελαφρό το χώμα που τον σκεπάζει.

1η φωτογραφία: Απόσπασμα της εφημερίδας «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τους Ελληνοτουρκικούς αγώνες στίβου (μεταξύ ΕΘΝΙΚΟΥ και ΜΠΕΟΓΛΟΥ Κωνσταντινούπολης) το καλοκαίρι του 1953.

2η Φωτογραφία: Ο Νίκος Αυτοσμίδης  (πρώτος) με τον Φώτιο Κοσμά, περιμένουν τη σειρά τους για να τρέξουν στους 39ους Πανελλήνιους αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το καλοκαίρι του 1953 στην Αλεξανδρούπολη.

3η Φωτογραφία:  Η αλλαγή στη σκυταλοδρομία 4 Χ 400 της ομάδας του Εθνικού στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου του 1953, στο Εθνικό στάδιο Αλεξανδρούπολης. Ο Νίκος Αυτοσμίδης παίρνει τη σκυτάλη από τον Αυγήτα Βρεχόπουλο.


1 σχόλιο:

  1. ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΙΚΗΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΞΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΙΕ ΜΟΥ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή