Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

η "άγνωστη" παγκόσμια πρωταθλήτριά μας Αντιγόνη

Πολλές φορές αναφερθήκαμε σε παλιούς μεγάλους μας αθλητές (Κοσμάς, Φουντουκίδης, Θωμάς κλπ) όπως και σε νεότερους (Δεβετζή, Μαγγίνα, διάφοροι παίκτες από ομάδες κλπ). Ποτέ δεν αναφερθήκαμε σε μιά "αφανή" μεγάλη μας αθλήτρια την Αντιγόνη Βουρδόλη η οποία (αν δεν κάνουμε λάθος) είναι η μοναδική η οποία κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ από την πόλη μας (στο ακόντιο το 1993 - παγκόσμιο σχολικό ρεκόρ).

 Η πόλη μας, ως γνωστόν , συνεχώς τροφοδοτεί με ταλέντα τον αθλητισμό της Πατρίδος μας (στίβος, ποδόσφαιρο, βόλεϋ κλπ). 
Πάνω, δημοσίευση του 1993 για το παγκόσμιο ρεκόρ της Αντιγόνης (από Ελεύθερη Θράκη 7/11/93)
 Στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1991 που διοργανώθηκαν στην Θεσ/νίκη
 Όπου κι αν συμμετείχε σάρωνε τα μετάλλια. Εδώ στους Πανευρωπαϊκούς σχολικούς αγώνες στην Γαλλία στις 9 Ιουλίου του 1992

 Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεούλ το 1992
 Δύο μεγάλες αθλήτριες του ακοντισμού στους Πανελλήνιους αγώνες του ΄92. Η Άννα Βερούλη και πίσω η δική μας Χρύσα Μαγγίνα
 Οι δύο μεγάλες μας αθλήτριες, Αντιγόνη Βουρδόλη και Πηγή Δεβετζή στα πρώτα τους βήματα το 1988 στο γήπεδό μας. Αργότερα μαζί οι δύο αθλήτριες κατέβηκαν στην Αθήνα για προπονήσεις (καθώς έπρεπε να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους). Η Πηγή έκανε μεγάλη καριέρα (ως γνωστόν) με πολλές και μεγάλες διακρίσεις. Η Αντιγόνη , δυστυχώς, στάθηκε φοβερά άτυχη αφού λόγω σοβαρού τραυματισμού στην μέση της  (και παρόλες τις προσπάθειες) δεν μπόρεσε να τα καταφέρει και να επανέλθει. Μιά πολλά υποσχόμενη αθλήτρια (η οποία σίγουρα θα μας έφερνε πολλά περισσότερα μετάλλια και διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο) σταμάτησε άδοξα και απρόσμενα την αθλητική της καριέρα.
 Πηγή Δεβετζή- Αντιγόνη- Κεμαλάκης- Θόδωρος Βουρδόλης σε κάποιους αγώνες το 1991
 Άθλητές και αθλήτριες σε κάποια έξοδο τους στην Αθήνα (όταν προπονούνταν όλοι μαζί). Εκτός της Αντιγόνης διακρίνεται ο Κεντέρης κι ο Γκατσιούδης.
Περιμένοντας το λεωφορείο σε κάποιος αγώνες. Θοδωρής- Αντιγόνη κι ο (επίσης καλός αθλητής μας) Μπάμπης Πιτιακούδης
Σήμερα η Αντιγόνη εξακολουθεί να ρίχνει κάπου κάπου ακόντιο (με εντυπωσιακές επιδόσεις). Εδώ κατά την απονομή στους προχθεσινούς αγώνες.

Καλό είναι να θυμόμαστε και τους υπόλοιπους αθλητές μας οι οποίοι ήταν μεγάλα ταλέντα αλλά οι συγκυρίες ή οι ατυχίες δεν τους επέτρεψαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.2 σχόλια:

  1. Μία μικρή διόρθωση, σχετικά με μία φωτογραφία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Σεούλ έγιναν το 1988, ενώ το 1992 στη Βαρκελώνη.
    Πολύ ωραίο το blog σας. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή