Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική χρονιάΣήμερα ανοίγουν τα σχολεία σε όλη την χώρα και το πρωϊ το κουδούνι θα χτυπήσει. Στο άκουσμά του θα σκιρτήσει τις καρδιές των μικρών μαθητών , όπως και τις δικές μας κάποτε...

Ευχόμαστε στους μαθητές καλή πρόοδο, στους δασκάλους και στους καθηγητές καλή σχολική χρονιά και στους γονείς καλή δύναμη.σχόλιο: κάθε χρόνο η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, ασχέτως που δεν της δίνουμε την δέουσα προσοχή ( ακόμα και αυτήν την περίοδο, που δοκιμάζονται τα πάντα στην Πατρίδα μας). Καθώς καταρρέουν και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις ευμάρειας και καταναλωτικού αμόκ που μας έχουν αποπροσανατολίσει ως ελληνική κοινωνία από την μόρφωση, την αγωγή, την παιδεία και τις αξίες ( με αποτέλεσμα να έχουμε "αποχρωματιστεί" σε μεγάλο βαθμό ως Έθνος προάγοντας την μετριότητα και την σαχλαμάρα σε πρότυπο, την ποδοσφαιρική μανία σε αυτοσκοπό, τον παρασιτισμό σε "παραγωγική ασχολία", τα διάφορα βλακώδη ριάλιτι σε "εκπαιδευτικά" προγράμματα και την πολυεπίπεδη αδιαφορία ως πάγια πρακτική) ευχόμαστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  να αποτελέσει αφορμή για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Να "φτιάξουμε" σκεπτόμενους μαθητές τους οποίους θα εφοδιάσουμε με κρίση και αντίληψη κι όχι μαθητές-τυποποιημένες καταναλωτικές μονάδες. Μαθητές με ταυτότητα και γνώση.Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα που ενδεχομένως θα μας παρουσιαστεί.
Τα ψέμματα τελειώνουν. Στο χέρι μας είναι να σωθούμε και να σώσουμε και τον τόπο μας. Έχουμε έναν ανεκτίμητο θησαυρό που λέγεται ελληνική γλώσσα και ελληνική παιδεία (την οποία προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την υποβαθμίσουμε και να την φτωχύνουμε. Συνένοχοι σε αυτό είναι πολλοί, από το Υπουργείο Παιδείας μέχρι και οι ίδιοι οι γονείς. Πολλοί οι φταίχτες εκτός από τα παιδιά).
Ας (ξανα)ανακαλύψουμε την μάθηση και την παιδεία μέσα από αυτήν (κι ας αφήσουμε τα "γκρίκλις" για τους ξιπασμένους...).


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
 17 Σεπτεμβρίου του 1970. Ο μικρός Ηλίας έτοιμος για το σχολείο...


1.Ενθύμιο του μαθητή Μπροβάνου Ηλία της πρώτης τάξης του 4ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης το 1970-71.

2.Η ιστορική φωτογραφία με την σχολική σάκα.(Ευτυχώς που είχαν προνοήσει οι δάσκαλοι για αυτά τα ενθύμια και υπάρχουν μέχρι σήμερα).

3.Τα πρώτα μας γράμματα της αλφαβήτου.

4.Ποιος δεν θυμάται τον Μίμη με την Έλλη και το τόπι !!!

5.Την κόττα!

6.Τον παππά!(Με περισπωμένη παρακαλώ).

7.Η οικογένεια!

8.Το σπιτάκι!

9.Η γιαγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου