Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

ο Λευτέρης Χαψιάδης (Λέλος)

Λευτέρης Χαψιάδης. Ο συντοπίτης μας στιχουργός ο οποίος συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα του ελληνικού τραγουδιού και μας χάρισε πολλά και ωραία τραγούδια. Γεννήθηκε στα Κοίλα των Φερρών το 1953, πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στην Αλεξ/πολη και κατόπιν φοίτησε στην Αθήνα όπου και "μπλέχτηκε" με την μουσική και με τους στίχους. Σήμερα αποσύρθηκε και ξαναγύρισε εκεί που ανήκει, στο χωριό του. Εκτός από στίχους γράφει και βιβλία Το 1977 με την θρυλική ρεμπέτισσα (Μικρασιάτισσα) Ρόζα Εσκενάζυ και τον φημισμένο Μαθιό με το τουμπερλέκι του.
 με τον συνθέτη (και για πολλά χρόνια συνεργάτη του) Χρήστο Νικολόπουλο το 1986
 στο στούντιο ηχογραφήσεως με τον Γιάννη Πάριο το 1987
 στις φημισμένες "Νταλίκες" το 1986
 Νταλάρας- Νικολόπουλος- Χαψιάδης (στο σπίτι του Νταλάρα το 1987). Η συνεργασία τους είχε ως αποτέλεσμα πολλές επιτυχίες
 φωτογραφία από την εκπομπή "αφιέρωμα στον Γιάννη Πάριο" το 1988. Φέρης- Πλέσσας- Τσιβιλίκας-Πάριος- Χαψιάδης- Γιατράς
 Με τον "μέντορά" του (και μεγάλο στιχουργό) Λευτέρη Παπαδόπουλο το 1988 σε κάποιο ταξίδι τους στον Καναδά
 Ο μέγιστος του Λαϊκού τραγουδιού Στέλιος Καζαντζίδης το 1987 με τον Λευτέρη έξω από το στούντιο ηχογραφήσεως
 Ο Στέλιος εν μέσω του Λευτέρη και του μεγάλου μπουζουξή Γιάννη Παλαιολόγου
 Στο σπίτι του Καζαντζίδη το 1985 μαζί με την αγαπημένη του μητέρα κυρά Γεσθημανή (ίσως η πιό πολυτραγουδισμένη μάνα αφού πολλές φορές ο Καζαντζίδης ερμήνευσε τραγούδια που εξυμνούσαν την μητέρα)
 Χαψιάδης- Αγγελόπουλος-Μητσιάς- Νικολόπουλος μαζί το 1987
 Για πολλά χρόνια είχαν δημιουργήσει μιά ομάδα την οποία αποκαλούσαν "Λεφτεριστές". Μαζεύονταν στο στέκι τους συζητούσαν, γλεντούσαν , δημιουργούσαν. Μεταξύ τους ο ποιητής Νίκος Καρούζος, ο σκηνοθέτης Ανδρέας Θωμόπουλος, ο γραφίστας Δημ. Αρβανίτης, ο παραγωγός δίσκων (και πρώην σύζυγος της Χαρούλας Αλεξίου) Αχιλλέας Θεοφίλου, ο στιχουργός Λευτέρης Χαψιάδης, ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος στο μέσον ο γνωστός μάγειρας Λάμπρος και, φυσικά, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος
 στον τάφο του Μανώλη Αγγελόπουλου μαζί με τον φίλο του Καραπουλουτίδη  (ο Λευτέρης ήταν και κουμπάρος του Αγγελόπουλου στο γάμο του με την Κωνσταντίνα )
 Εδώ πρίν μερικά χρόνια στο "στέκι φίλων Στέλιου Καζαντζίδη" με τον Πέτρο Δεληγιάννη και τον παλιό τραγουδιστή Τάκη Ζαρακά.
 "Ο δρόμος της επιστροφής".  Μετά από 12 χρόνια απουσίας και αφωνίας ο Στέλιος Καζαντζίδης επιστρέφει και πάλι. Εδώ στο στούντιο το γιορτάζουν με τον Νταλάρα, τον Λευτέρη και τον Μίνωα Μάτσα με τον γιό του.
Η Χαρούλα Αλεξίου ερμήνευσε μιά από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του "Μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία". Εδώ ο Λευτέρης με την Χαρούλα Αλεξίου και τον αδελφό της Γιώργο Σαρρή.


Η τελευταία του επιτυχία, που την ερμήνευσε ο Δημήτρης Μητροπάνος, και είναι αφιερωμένη στην Αλεξ/πολη
http://youtu.be/CG5AqxICkGU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου