Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

η Αγία Παρασκευή Σαμοθράκης- Μάκρης

Σήμερα η Ανατολική Ορθόδοξος Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη της Μεγαλομάρτυρος -Θαυματουργού (ιδίως για τα μάτια) Αγίας Παρασκευής.
                              http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_lIzFjhmkyw3ZBNNhjCGKqN5npDeefdtiLPdAZySivIp5a5YYug

                      http://www.matia.gr/7/72/7203/7203_1_9.html

Όταν μιλάμε για "Αγία Παρασκευή" στην περιοχή μας το μυαλό μας πηγαίνει συνεχώς (και δικαίως) στην Αγία Παρασκευή Μάκρης. Θα κάνουμε μιά "ανατροπή" και θα σας παρουσιάσουμε τον μικρό Ναό της Αγίας Παρασκευής ο οποίος βρίσκεται ακριβώς απέναντί μας, στην Σαμοθράκη.

Οι φωτό είναι από κάποιον γάμο (πρό λίγων ετών).


Παρακάτω ακολουθεί και μιά φωτογραφία από την παραλία της Αγίας Παρασκευής Μάκρης

26 Ιουλίου 1969. Εορτή της Αγίας Παρασκευής και οι περισσότεροι νέοι της πόλης φρόντιζαν να βρίσκονται στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Μάκρης. Η μετάβαση από την Αλεξανδρούπολη γινόταν ή με τα ποδήλατα ή από βραδύς  με τις βάρκες των Ναυτοπροσκόπων ή και με άλλα σκάφη. Στη φωτογραφία το θρυλικό  σκάφος «ΝΑΥΤΑΚΙ» με κυβερνήτη τον Θόδωρο Ορδουμποζάνη ετοιμάζεται να αποπλεύσει από την Αγία Παρασκευή για Αλεξανδρούπολη. Πλήρωμα οι Παράσχος, Κώστας Λασκαρίδης,  Νίκος Λασκαρίδης, Γιώργος Γκαϊταρτζάκης και Σταύρος Μπαμπάλας.1 σχόλιο:

  1. Στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην παραλία της Μάκρης, ερχόμουνα κάθε πανηγύρι από την Αλεξανδρούπολη με το ποδήλατο. Κατέβαινα τα σκαλιά που οδηγούσανε στο αγίασμα, και μετά την λειτουργία έριχνα μια βουτιά στην θάλασσα, έβγαζα το αλάτι στο κρύο νερό που έτρεχε στην τσιμεντένια γούρνα στην παραλία και καθόμουν στην αμουδιά (αμουδιά χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή