Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Κύπρος - 37 χρόνια μετά

Αύριο (20/7) συμληρώνονται 37 χρόνια από το έγκλημα της Κύπρου. Η τούρκικη απόβαση (κατόπιν ελληνικής προδοσίας από την χούντα του Ιωαννίδη με δάκτυλο της CIA και του Κίσσινγκερ) δημιούργησε θύματα, πόνο, εκτοπισμένους , αγνοούμενους και ένα μόνιμα  άλυτο πρόβλημα. Φυσικά η αφορμή για την τουρκική θηριωδία  δόθηκε από το αμερικανοκίνητο (σε συνεργασία με την εδώ χούντα) πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου (φυσικά και δεν ήταν η αιτία για την επέμβαση των Τούρκων που πάντα παραμόνευαν για την κατάλληλη ευκαιρία.).
Παρακάτω παραθέτουμε μερικές δημοσιεύσεις από τον τοπικό τύπο σχετικά με την Κύπρο.

Υ.Γ. τα τελευταία δύο χρόνια ακόμα και οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι άρχισαν να ξεσηκώνονται εναντίον της τούρκικης κατοχής καθώς ο εποικισμός, η καταπάτηση περιουσιών, η χρησιμοποίησή τους από την "μαμά" πατρίδα και η μετατροπή του Κατεχόμενου κομματιού σε παράδεισο των καζίνο, του λαθρεμπορίου, της πορνείας και τους ξεπλύματος μαύρου χρήματος τους έχει φέρει σε απόγνωση. Τελικά όλοι οι Κύπριοι δεινοπάθησαν και δεινοπαθούν από την κατοχή ενός κράτους που θέλει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια...)


 Άρθρο της Πανθρακικής το 1955 σχετικά με την έναρξη του Απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου για αποτίναξη του Βρετανικού ζυγού.
Πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αλεξ/πολης με αίτημα την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

 Το συγκεκριμένο κειμενάκι για πολλά έτη φιγουράριζε σε πολλές ελληνικές φυλλάδες.

 Ελευθερία- Πατρίδα- Εθνική Αξιοπρέπεια ήταν κάποτε έννοιες μή παρεξηγήσιμες και αυτονόητες για τους περισσότερους Έλληνες.
Σήμερα ξεχάστηκαν πολλά από αυτά, το έγκλημα της Κύπρου αποσιωπάται, δίδεται άφεση αμαρτιών στον θύτη και προκλητικά μας πασάρουν (και τα παρακολουθούμε...) τουρκοσήριαλ γυρισμένα στα κατεχόμενα (Εζέλ) όπου ακόμα βρίσκονται διάσπαρτα τα κόκκαλα των αγνοουμένων. Καλά πάμε....

Ο Τάσος Ισαάκ "απολαμβάνει" τα καλά της τουρκικής κατοχής.....
                             http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTheM5KJpAYxH5n_mTqz6wqf1kGxhU0eKKEvLs-RlDqQ6SwzkGoCA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου