Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

η "Βίλα του κρεμασμένου"...

Όπως κατά καιρούς έχουμε αναφέρει, δεν είμαστε παντογνώστες και σε μεγάλο βαθμό βασιζόμαστε στις αφηγήσεις των παλαιοτέρων. Έτσι και εδώ κάναμε λάθος για την συγκεκριμένη φωτογραφία αφού αυτό το σπίτι που απεικονίζεται είναι του Ναπολέοντα Πατσούκα (πατέρα του ανθ/γού Γ.Πατσούκα που ονοματοδότησε το γνωστό στρατόπεδο της πόλης μας). Η βίλα του Σκλαβούνου ήταν λίγο πιό πάνω και κατεδαφίστηκε πριν μερικά χρόνια. Εμείς αφήνουμε αναρτημένη και την πρώτη ιστορία (που αναφέρεται στην ήδη κατεδαφισμένη βίλα) ως μαρτυρία πως δεν είμαστε αλάνθαστοι...

Μερικά πράγματα τα βλέπουμε καθημερινώς αλλά η ιστορία τους μας είναι παντελώς άγνωστη. Το ίδιο συμβαίνει και με την συγκεκριμένη βίλα της φωτογραφίας στο δρόμο προς την Χηλή.
Είναι γνωστή ως "Βίλα Σκλαβούνου" ή "Βίλα του κρεμασμένου".
Οικοδομήθηκε το 1932 ως εξοχική κατοικία (ιδιοκτησίας Σκλαβούνου). Ήταν ένα όμορφο διώροφο οικοδόμημα (ακόμα και σήμερα παραμένει όμορφο) που προκαλούσε εντύπωση διότι μέχρι τότε τα "εξοχικά" της περιοχής μας ήταν απλά σπιτάκια. Τότε η όλη περιοχή δεν είχε καμμιά σχέση με την σημερινή και το κτήμα είχε μέσα οπωροφόρα δέντρα , ελιές, κλήματα κλπ κλπ. Δυστυχώς γύρω στο 1950 βρέθηκε στην Βίλα αυτή κρεμασμένος ο ιδιοκτήτης της και από τότε το οίκημα παραμελήθηκε, σφραγίστηκε και άρχισαν οι μύθοι περί "στοιχειωμένης" Βίλας (δεδομένου πως το 1979 σκοτώθηκε εκεί κι ο Ατζέμης που αναφέραμε σε χθεσινή ανάρτηση). Πράγματι ποτέ δεν άνοιξε η Βίλα από τότε και τίποτα δεν πειράχτηκε από αυτήν. Παρόλο που έχουν περάσει 80 χρόνια από την κατασκευή της ,  παραμένει ένα πανέμορφο κτίσμα (με τραγική ιστορία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου