Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

τα γραφεία του Εθνικού

 Στα γραφεία του Εθνικού πλήθος είναι τα κύπελλα, τα βραβεία, τα μετάλλια και οι διακρίσεις.
Ιδρύθηκε το 1927 και ως Σύλλογος είχε (και έχει) από όλα τα τμήματα (Στίβο, ποδηλασία, ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση κλπ). Φυσικά είχε και μουσικό τμήμα και μάλιστα από τα καλύτερα.
Παλαιότερα (πρό Εθνικού) υπήρχαν δύο ομάδες τοπικές, ο "Ερμής" και μία Αρμένικη (από την αγαπητή τοπική Αρμένικη κοινότητα) . Τα γραφεία του Εθνικού βρίσκονταν για μιά περίοδο στο οίκημα επί της 14ης Μαϊου και Λ.Δημοκρατίας (στο τετράγωνο της παλαιάς Τράπεζας Πίστεως) και τα τελευταία 35-40 χρόνια βρίσκονται στο ισόγειο της Παλιάς Δημαρχίας. Από την Διοίκηση του Συλλόγου έχουν περάσει κατά καιρούς πολλοί γνωστοί αγαπητοί Αλεξ/πολίτες οι οποίοι έτρεφαν ανιδιοτελή αγάπη προς τον αθλητισμό και την γενέθλια πόλη τους.


 Πλήθος είναι και οι φωτογραφίες από ιστορικές αθλητικές στιγμές καθώς και από παλαιούς "Εθνικάκηδες". Από τέρμα αριστερά ξεχωρίζει ο Γιώργος Λάϊος ( πολυτάλαντος και αεικίνητος), ο Γιώργος Μολλάς (ο εργάτης του Εθνικού), ο Χαράλαμπος Καλπάκας (επί χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου και επιβλητική φυσιογνωμία), ο Ζησάκης (ο θείος Ζήσης η καρδιά και ο παλμός του Εθνικού επί σειρά ετών), οι δύο ιδρυτές του Εθνικού ο Θόδωρος Τσελιγκόπουλος και ο Μιχάλης Κόπανος (τα πάντα τα χρωστούμε σε αυτούς) και τελευταίος ο πρόσφατα εκλιπών ( αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον χαμό του) Ζαχαρίας Δουλάμης (ένας εξαίρετος και αγαπητός συμπολίτης μας)
Ως πόλη οφείλουμε να διατηρήσουμε το ιστορικό Σωματείο το οποίο μας έχει δώσει αμέτρητες χαρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου