Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Σύλλογος Αλεξ/πολιτών Θεσ/νίκης

Οι Αλεξανδρουπολίτες της Θεσσαλονίκης κόβουν την πρώτη τους πρωτοχρονιάτικη πίτα.Διακρίνονται ο Πρόεδρος Ξενουδάκης και τα μέλη Ντερλίκης, Παλαβρατζής, Μποτονάκης με τις ακούραστες κυρίες Ταμβακίδου Αθηνά- Τριανταφυλλίδου. Ήταν μέσα της δεκαετίας του 1980 όταν έπεσε η ιδέα για την δημιουργία Συλλόγου από τους πολλούς πατριώτες μας που μένουν μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Ήταν η έντονη αγάπη για την πατρίδα τους και η ανάγκη δημιουργίας μιας στέγης που θα ήταν σημείο συνάντησης παλαιών φίλων και συμπατριωτών και ενός οργάνου που (κάτω από την Στέγη της Θρακικής Εστίας) θα προωθούσε θέματα που αφορούσαν τη πόλη μας και θα προέβαλλε με κάθε τρόπο τις ομορφιές της και την ιστορία της.
Η τελευταία εκδήλωση στις 25 Μαρτίου ήταν μια ιστορική συνάντηση των συλλόγων Αλεξανδρουπολιτών Θεσσαλονίκης και Αθηνών που έγινε με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου που εκδόθηκε από τον Σύλλογο των Αθηνών και αφορά διαχρονικά την ιστορία της πόλης μας. Η παρουσίαση έγινε από την Αλεξάνδρα Μποτονάκη που μαζί με τον Κράτη Ποιμενίδη (υιό του αλησμόνητου δασκάλου μας Άγγελου Ποιμενίδη) είχαν την επιμέλεια της έκδοσης.
Αξίζουν συγχαρητήρια για την μεγάλη αυτή προσπάθεια και σίγουρα αυτό το βιβλίο δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι κάθε πραγματικού Αλεξανδρουπολίτη.
Σχετικά με την συνάντηση τα λόγια είναι περιττά. Πολλή συγκίνηση, πολλές αγκαλιές απο ανθρώπους που είχαν χρόνια να συναντηθούν.
Και ανάμεσα σε όλους και παλαιοί μας καθηγητές και καθηγήτριες.
Ο ΧΡΥΣΟΜΑΛΙΔΗΣ, ο ΤΕΚΟΣ, ο ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, η ΔΑΒΙΣΚΑ
και η ΜΠΟΤΟΝΑΚΗ.

το πολύ καλό και διαφωτιστικό (ιστορικό) βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από κανενός την βιβλιοθήκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου