Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

1η ειδική έκδοση ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ με τον Στ. Ζήβελδη

 Οι συντελεστές του περιοδικού ΕΝΔΟΧΩΡΑ με μιά ευγενική χειρονομία μας προσέφεραν την 1η ειδική έκδοση του περιοδικού με τις καταγεγραμμένες αναμνήσεις ενός παλαιού Αλεξ/πολίτη, του Στέλιου Ζήβελδη (και τους ευχαριστούμε θερμώς για αυτό).

Η συγκεκριμένη έκδοση συμπεριλαμβάνει μιά σειρά από φωτογραφίες τις οποίες, ενίοτε, θα τις παρουσιάζουμε (και για συντομία θα αναγράφουμε το "Ε" ως πηγή της φωτογραφίας). Όλο το πόνημα είναι αφιερωμένο στην εικόνα που παρουσίαζε η πόλη λίγο μετά την απελευθέρωση και στα καταστήματα-οικίες-δημόσια κτίρια που υπήρχαν στο κέντρο της (με το ονοματεπώνυμο των ιδιοκτητών τους)

Παρακάτω σας παραθέτουμε το ενδιαφέρον εισαγωγικό σημείωμα (το οποίο ως φρασεολογία και ως νόημα-γραμμένο πρό 20ετίας- κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το ιστολόγιό μας..) .

Σημείωση: το πολύ όμορφο κτίσμα του εξωφύλλου ήταν το παλαιό Διαδασκαλείο-κατόπιν Στρατιωτική Διοίκηση (καί επί κατοχής). Φυσικά, ως είθισται, γκρεμίστηκε και στην θέση του βρίσκεται η ΛΑΦ Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς)

Δυστυχώς ο Στέλιος Ζήβελδης απεβίωσε πρό ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου