Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Ανθεστήρια 1973

Μιά σειρά από ωραίες φωτογραφίες που μας έστειλε η Στεφανία (και την ευχαριστούμε) από τα Ανθεστήρια του 1973.
Το άρμα είναι της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών με θέμα την Θεά Δήμητρα (θεά της γής και της γεωργίας). Η Ρούλα πάνω στο άρμα κρατάει τα στάχυα και το άρμα το σέρνουν τα αγόρια -μαθητές του Γυμνασίου Αρρένων.
Στην φωτό διακρίνεται (από αριστερά) το παλιό κτίριο της πολεοδομίας και το σπίτι του Βογιατζή που υπάρχουν μέχρι σήμερα καί τα δύο. Επίσης διακρίνεται και το σινέ Άστρον (σήμερα κλάμπ) το οποίο από πάνω λειτουργούσε ως καφετέρια. Στην φωτό φαίνεται και το φαρμακείο που υπήρχε εκεί καθώς και το γραφείο του Γεωργακόπουλου του Π.Μηχανικού. Σήμερα όλα αυτά είναι καφετέριες. το άρμα περνάει μπροστά από το Λούνα Πάρκ (που εκείνην την περίοδο βρισκόταν στο οικόπεδο που σήμερα βρίσκεται η Δημαρχία μας)
 εδώ το άρμα περνά μπροστά από την οικοδομή του Όντζου (όπου υπήρχε το βιβλιοπωλείο και το Προ Πό του Δημητριάδη μαζί με τα ρούχα του Ράγκου)
 εδώ το άρμα περνά μπροστά από την γωνία  14ης Μαϊου. Πίσω διακρίνεται το παλιό ρολογάδικο (στην γωνία) , το παλιό Ξενοδοχείο, τα οπτικά του Ντισλιάν και πιό πέρα τα μαγαζάκια που κατόπιν μετεγκαταστάθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος. Τέρμα πίσω το Εμπορικό Επιμελητήριο.
η Ρούλα φωτογραφίζεται με τα στάχυα μπροστά στο άρμα των Προσκόπων

2 σχόλια:

 1. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ "ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΧΟΥΣ-ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ" ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΣΟΔΑ Κ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ Η (ΣΩΣΤΗ) ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ(Βλ. ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ, ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ.)

  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ Κ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

  ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ http://www.yermasoyia.org/?pageid=104

  ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ
  http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/376635

  ΚΙ ΕΔΩ
  http://www.cyprusevents.net/el/annual/cyprus-annual-events

  ΚΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ
  http://www.youtube.com/watch?v=JH-zvD3EHc4

  ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΑ ΣΚΕΨΗ!

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί (και στου Δημάρχου...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή