Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Αφιέρωμα στους HIP-T-WAH

Η Πόλη μας, για πολλά χρόνια, διατηρούσε αρκετά συγκροτήματα-μουσικά σχήματα (Ρόκ, Χέβι Μέταλ, Πάνκ κλπ) τα οποία κατά καιρούς δίνανε συναυλίες σε διάφορα μαγαζιά-μπάρ-κινηματογράφους.
Σε αυτές τις φωτογραφίες παρουσιάζουμε το συγκρότημα Hip-T-Wah  με τους : Δούκα Σισκόπουλο-Νίκο Κατσούλη- Γιώργο Χατζησωτηρίου- Ηλία Χατζή.

Είχαν οικειοποιηθεί, στις αρχές του ΄80, ένα μικρό εγκαταλελειμμένο σπιτάκι στον Λοξό (Εθνικής Αντιστάσεως) και το είχαν μετατρέψει σε στούντιο για πρόβες. Στην πάνω φωτό βλέπουμε τον Γιώργο κατά την διάρκεια συναυλίας στα ΗΛΥΣΙΑ το 1984

Εδώ ο Νίκος σε πρόβα στο σπιτάκι  το 1984 και κάτω στην ίδια συναυλία στα ΗλύσιαΟ κόσμος χορεύει μέσα στον κινηματογράφο ανάμεσα στα καθίσματα

 Ο Δούκας σε συναυλία στο μπάρ του Πάρη από την Καβάλα " ΜΕΤΡΟ" το 1985(δίπλα στην καθολική εκκλησία. Το Μετρό ήταν από τα πρώτα μπαράκια που διοργάνωσε συναυλίες από τοπικά γκρουπάκια)

Πάνω ο Γιώργος σολάρει στην ίδια συναυλία στο Μετρό
 Κάτω ο Νίκος  και από πίσω ο "γίγαντας" Κυριακάκης στον ήχο


 Λίγο πρίν την συναυλία τους στην Γιορτή Κρασιού το 1987. Νίκος Κατσούλης στα κρουστά, Δούκας Σισκόπουλος στην κιθάρα, Ηλίας Χατζής κιθάρα, Γιώργος Χατζησωτηρίου μπάσο.  Στην ίδια συναυλία οι "φαν" χορεύουν (μοιάζει λίγο με τσιφτετελοζεμπεκιά...)


Πάνω στο σπιτάκι και κάτω πάλι στο ΜΕΤΡΟ
Οι Hip-T-Wah  διοργάνωσαν συναυλία το 1984  στα ΗΛΥΣΙΑ .Το Σινεμά θα έπρεπε να εκδώσει και εισιτήρια. Σε αυτήν την περίπτωση θα εμπλέκονταν και η εφορία (αφού θα υπήρχαν έσοδα) οπότε το συγκρότημα αποφάσισε να χαρίσει όλες τις εισπράξεις στα παιδιά της Αφρικής που δοκιμάζονταν από την πείνα. Θα πρέπει να ήταν από τις πρώτες ακτιβιστικές πράξεις πάνω σε αυτόν τον τομέα .Ακόμα και το BAND AID (που δημιουργήθηκε από αστέρες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής για να προσφέρει βοήθεια , μέσω συναυλιών, στα παιδιά της Αφρικής) εμφανίστηκε τον επόμενο χρόνο.
 Εδώ το συγκρότημα σε μιά Πανελλήνια δισκογραφική δουλειά (τίτλος άλμπουμ WIPE OUT ). Συμμετείχαν με το τραγούδι τους FEAR.

 Ευχαριστούμε τον Γ.Χ΄΄σωτηρίου και Δ.Σισκόπουλο για το φωτογραφικό υλικό

2 σχόλια: