Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ο Ηλίας Ευαγγελίδης (1954-1997)

 Με αφορμή την συμπλήρωση 14 χρόνων από τον θάνατο του αείμνηστου (πρώην ) Δημάρχου Ηλία Ευαγγελίδη(6/3/1997), παραθέτουμε ένα μικρό ιστορικό για το πρόσωπό του(φωτό από περιοδικό "Μνήμη Ηλία Ευαγγελίδη" και "η Αλεξ/πολη τιμά τους πολίτες της")

Γεννήθηκε στην Αλεξ/πολη το 1954 και σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Θεσ/νίκης. Διετέλεσε Πρόεδρος των Σπουδαστών Αλεξ/πόλεως την περίοδο 1976-77, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Νομαρχιακός Σύμβουλος (εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου) το 1986 και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ.
  Εκλέχθηκε Δήμαρχος στα τέλη του 1994 και ανέλαβε το 1995 μέχρι να τον βρεί ο θάνατος στις 6/3/1997. Αξιοπρεπής, αγωνιστής και οραματιστής ήταν προσηλωμένος στα δημοκρατικά ιδεώδη (όχι στα κατ'ευφημισμόν σημερινά "δημοκρατικά ιδεώδη"...) και μαχόταν για το συμφέρον της πόλεως.
Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά αλλά...


 Βράβευση του παλιού προσκόπου Μανιά για την προσφορά του στον προσκοπισμό της πόλεως.
 Εδώ στην εκδήλωση για την αδελφοποίηση της Αλεξ/πολης με την πόλη της Κύπρου Λακατάμια (τον επόμενο χρόνο υπογράφηκε η αδελφοποίηση από τον αντικαταστάτη του Λ.Γιοφτσίδη)


 Με παρέα από σπουδαστές (Παναγιωτίδης Θανάσης, Αντώνογλου Χρήστος, Πασαδάκης Μάκης, Κατιρτζίδης Τάκης, Παρασκευόπουλος Πάνος)
 Διαδηλώνοντας για τα δίκαια της Κύπρου στην πλατεία Κύπρου (στο παλιό Δημαρχείο)
 Με παρέα σε φιλικό σπίτι. Διακρίνεται  Ελενη Γκιοκτσέ,  Τσαταλμπασίδης Παύλος, Ιωαννίδης Κ., Μαίρη, Νίκος, Τζούλια , Απόστολος Φ. καθώς κι ο Δεληγιάννης
Το Δημοτικό Συμβούλιο επί Δημαρχίας του.
Ηλιάδης, Κουσίδης, Κούρτης, Καϊσας, Παντελίδης, Καραμανίδης, Κοσμίδης Γ. , Γιοφτσίδης, Σεραφειμίδης, Καφετζής, Ευθυμίου, Μπίμπασης,  Γιαννούλης, Θωμαϊδης, Γκιοκτσέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου