Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

κοπή πίτας Απολλωνιαδιτών 2011

 Ο Σύλλογος Απολλωνιαδιτών, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει μιά δυναμική και μιά κινητικότητα που μας εκπλήσσει όλους. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και το δραστήριο διοικητικό Συμβούλιο των τελευταίων ετών.
Από τους πρώτους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας και ασχολήθηκαν με την θάλασσα (μαζί με τους Αινίτες) ήταν οι Απολλωνιαδίτες (ή Γουλιανοί). Σήμερα δεν έχουν απομείνει πολλοί αμιγώς Απολλωνιαδίτες αλλά η αγάπη του κόσμου και η αίσθηση πως η Αλεξ/πολη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτούς, κάνει την κάθε τους εκδήλωση να την αγκαλιάζει όλη η πόλη.
Μακάρι και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσει έτσι. Ο Πρόεδρος Χρήστος Γερακόπουλος (και η ψυχή του Δ.Σ) μαζί με παλιούς Απολλωνιαδίτες (από αριστερά ο Μπολιάκης)
 Η τυχερή της κοπής παραλαμβάνει το δώρο της
 Ποιός δεν γνωρίζει τον επί χρόνια φύλακα του γηπέδου Βασίλη Γεροντόπουλο;;
                Ο συμπαθέστατος Κ.Λαμπάκης (πατέρας του νυν Δημάρχου) πάντα χαμογελαστός.
Πολλοί τον θυμόμαστε από την εποχή που διατηρούσε κουρείο κοντά στην πλατεία Κύπρου.
                                         

                                     http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQRBa92Hut6qvXEabA03elzE6V3_tHUTuPcT-OzLEv7Nth0Y4jA
Πολλά δρώμενα μας παρουσιάζουν οι Γουλιανοί. Τα περισσότερα έχουν σχέση με την εικόνα της Αγίας Κυριακής που έφεραν από την Πατρίδα (την Απολλωνιάδα, κοντά στην Προύσσα της Τουρκίας στην Βιθυνία) . Όλοι οι πρόσφυγες φέρνανε πάντα τις εικόνες από τις εκκλησίες τους στους νέους τόπους εγκατάστασης. Θεωρούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της Πατρίδας τους  την εικόνα του Αγίου του χωριού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου